23.8.2010 13:37:24 Maminka s 2letou dcerkou
Re: Co když nás přítel "vyhodí" z bytu?
Reaguju, protože nestíhám přečíst všechny příspěvky najednou, jsem tu sama s batoletem ;-)
Uff..díky moc všem..odchod k rodičům není nej řešení, někteří pchopili, jiní ne, otec mě v dětství dost bil, nechci rozebírat, mamka je hodná, ale dost psychicky závislá na něm, nechá se jím absolutně ovlivnit..
Finančně mi už pomohla, když mi přispěla na přítelovu nesplacenou půjčku (už to bylo pomalu na exekuci) spíbil že to splatí z peněz XY co měly přijít začátkem srpna, zatím nic..
Kolik přesně by chtěli se ještě neřešilo, ale bydlí v baráku, tam je potřeba spousta oprav, zahrada, dále klasika co se platí i normálně, jídlo tam mamka nepočítala, cenu mi řekla předběžně s odkazem na to, že mě nejsou povinni v dospělém věku s dítětem živit..
Navíc pracují od rána do večera, teď si mamka stěžovala že nic nestíhá ani o víkendu, navíc mají své problémy (stále ze strany otce, opět nechci psát více, někdo si snad domyslí..)
Ohledně přítele mě právě zajímalo jaké by měl případně povinnosti, že kdybych mu je nastínila, třeba by si to domyslel, že to nebude pro něj až tak "výhodné" jak si myslí (jenom to píšu, dělá se mi úplně špatně z toho ho přesvědčovat aby chtěl být s náma kvůli třeba penězům, přišlo to z ničeho nic, nedávno jsme plánovali druhé mimi :_(( )
Ad soud, vůbec tomu nerozumím, nemám peníze na právníka..(?) Jsem v tomhletom jako v plenkách, znám to jen z TV ;-)
K jeho rodičům, maminku jsem nepoznala (dávno zemřela) tatínek je sám, moc hodný, ale milion zdravotních problémů, měli ho pozdě takže je celkem dost vysokého věku..navíc i sám říká že se bojí, takže tudy ne..moji rodiče, ani jeden, názor je že "svoje si vychovali" tak teď ať se starám já, s otcem bych ji samotnou ani nenechala..
Co se týká jeho příjmů je to cca 16 tis..ale platí z toho velkou půjčku a další věci, nevím co vše by se započítávalo, já se starala o jídlo atd., prostě nákupy ze svého rodičáku..
Jinak by se mi teda započítával příjem rodičů v případě že bych teda k nim šla ne? Tudíž bych nedostala nic, jelikož jejich spol. příjem je cca 40tis. nevím přesně (ale prý se jim má hodně snížit, splácí hypotéku, podporují bratra, přesto že si vydělává, ale je svobodný a žije "jen" v podnájmu..)
Věci mnou nakoupené se bojím že třeba mu "hrábne" (tohle bych do něj taky nikdy neřekla) a ty věci (hodně nábytku, nedávno např. lednička) to není na nikoho napsané, tudíž mi to dát nemusí ne? Je to v JEHO bytě..
Jak moc je to vážné netuším, prostě momentálně chce abychom odešly a dali si tu "pauzu" (btw tuto větu jsem neslyšela cca od 18ti let..)
Jinak já nechápu že mu "nezáleží" na té malé..jako řekl, že by mi na ni přispěl, co to ale znamená? Vždyť potřebuje mlíko, jídlo, plínky, oblečení..já budu klidně jíst suchý chleba jeden bochník za 16,90 celý týden, ale dcerka těžko..
Ad podnájem, asi nebude lehké sehnat a bude to levnější než 3000 u rodičů? Dále netuším kdo bude nadšený z uřvaného dítěte v bytě :-(
Do práce klidně půjdu ale co to dítě? Bylo mi řečeno že pokud mám RD na 4 roky, tak vezmou přednostně děti jejichž rodiče mají RD kratší..
Odpovědět