14.9.2010 18:06:29 Černá kronika
Re: Jak se ještě omezit?
Jak Ti už tady radí ostatní, zruš předplatný Lidovek. Já taky přestala úplně kupovat noviny a časopisy, nezdálo se to, ale za měsíc to dalo pěknou sumičku. 9000 Kč na jídlo, drogerii, i nějaké oblečení a kredity máme taky, ale pro pětičlenou rodinu a z toho ještě dávám dceři 1000 Kč na dojíždění do školy. Takže tady vidím rezervu, kde bys mohla uspořit cca 2000 Kč podle mě určitě. Projížděj letáky, potraviny a drogerii kupuj jen na akcích a jen co opravdu potřebuješ nebo jen minimální zásobu, oblečení z větší části seženeš ve slevách i pěkné značkové, já např. v létě v Orsay trika po 89 Kč, dcera rifle v Kenvelu za 399 Kč, oblečení se takhle fakt dá sehnat pěkné a levné. Vaření si naplánuj podle toho, co je zrovna v obchodech v akcích atd. Důsledně zhasínejte tam, kde zrovna nejste, nenechávejte zbytečně téct vodu, sprchujte se menším proudem a snažte se o stupeň stáhnout topení. Rozumím Ti, že je Ti teď ouvej, na horší se vždycky hůř zvyká, ale opravdu jsou na tom lidi daleko hůř a třeba nakonec na sebe budeš i pyšná, jak si dokázala dobře hospodařit. Šetřit není žádná ostuda. Držím palce, ať si dopřejete nakonec i to moře.
Odpovědět