Máš třetí dítko ročník 2009, to je mu minimálně 3/4 roku, do teď bylo v jednorázovkách? Myslíš, že bude ochotné přejít na látkovky?
Je pravda, že sortiment látkovek je dneska hrozně široký a čert aby se v tom vyznal
. Když jsem kupovala pleny já v r., 2007, byly tu jen Popolini a Bambino Mio, i tak to byla docela fuška přijít na to, na co co je.
Být tebou, udělala bych to jako s prvním dítětem - čtvercovky + ty kalhotky, na které jsi byla zvyklá. Rozumím tomu dobře, že uvnitř byla kapsa a čtvercovka se vložila dovnitř, takže když ji dítko počuralo, bylo od mokrého odděleno nějakou vrstvou, je to tak? Tomu se dneska říká kapsové pleny/kapsovky (kdybys už neměla a nesehnala ty staré). AIO = all in one = vše v jednom = má tvar jednorázových plen, jen místo lepítek jsou suché zipy nebo patentky, má v sobě savou i nepromokavou vrstvu, používají se vlastně jako jednorázovky, jen nejdou do koše na smetí, ale do koše na prádlo. Nejpoužívanější asi jsou látkové kalhotky, přes které se dají svrchní kalhotky. Separačky já nepoužívám vůbec, tím bych se nezatěžovala.
Látkovky ti asi připadají složité, protože existuje mnoho variant (a ještě více výrobců a výrobků a kombinací), ale žádný uživatel je neužívá všechny. Co máme doma my: Látkové plenkové kalhotky
Popolini a
Tots Bots, přes ně dávám svrchní kalhotky
třeba tyhle. Máme toho víc, ale nebudu ti to komplikovat, tohle je naše základní výbava.