Re: Podezření na nevěru partnera - jak to vše ustát?
Obávám se, že jestliže má milenku už dlouhou dobu, pak ji hned tak nepřestane bavit. Nejdřív bych si srovnala, zda s ním chci být i dál já nebo zda chci pouze zachovat rodinu dětem, či se chci rozejít. Pak následují tři možnosti řešení:
1. Chci s ním zůstat:
Promluvit si s ním stylem : neptám se tě, zda máš či nemáš milenku, protože to vím jistě, že ji máš. Zapírání je zbytečné, jen se v mých očích snižuješ a v budoucnu by si tě nemusely vážit ani děti (trochu na city). Řešení mám pro tebe následující - pokud chceš zůstat se mnou, pak ti dávám 14 dní (třeba) na to, aby jsi ten mimomanželský vztah ukončil a nic se už takového neopakovalo. Dále aby pochopil, že vše bude mít následky v nedůvěře a musí se snažit tak, abys byla schopná zapomenout. Na oplátku mu to nebudeš připomínat ani vyčítat. Z tvé strany je to velkorysá nabídka vůči němu. Záleží na něm jak se zachová - pak zhodnotit, zda se k tomu postavil a jak dál
2. Zůstat jen kvůli dětem
Opět bych řekla, že vím a můj návrh je následující. Budeme mít každý svůj život, to znamená, že i já si najdu milence (to bych zdůraznila, chlapi to nemají rádi). V žádném případě mi to nebudeš vyčítat ani připomínat, protože do této situace jsi nás dostal ty. Děti budou mít rodiče a my svůj život..
3. Nezůstávat
Opět bych řekla že vím a že já žádám o rozvod. Nikoliv on. Pro tebe je nevěra nepřekonatelná a ty s ní nesouhlasíš - to uvést pak do rozvodové žádosti (poradí právník). On je ten špatný, ne ty. On rozbil rodinu, ne ty.. On svůj problém nevidí, ty ten problém vidíš!
Rozhodně si okamžitě dělat rezervu na život.
U varianty 1., pokud by přistoupil na řešení situace a dal ti nejevo, že jsi důležitější než milenka, by jsi musela udržet nervy na uzdě a nevyčítat mu to, protože by si mohl najít jiné útočiště a v tom nejhorším případě by se mohl vrátit ke staré milence.. A radost milence bys určitě udělat nechtěla
U varianty 2 prostě výčitky být ani nemohou...
Držím palce a pevné nervy!!!!
Odpovědět