7.10.2010 13:58:29 Razivia
Re: Po smrti nevěrného muže
Je to složitější. Já kromě ex svého přítele a jedné jejch dcery nemám nepřátele. Tam hraje roli spíš uražená ješitnost, nepřiznání vlastní viny a potřeba tu vinu někomu předat. jsem nejvhodnější terč. A když toto zastává matka, tak její dcera na konci puberty ten názor celkem automaticky přebere. vidí, že je matka nešťastná, atd. - kvůli komu? Nová přítelkyně otce je ideálně na ráně, tak se jí začne říkat kurva a je na kom si to vylejt. Kdybych byla tak hrozná, "plodila zlo" (jak píšeš) a nějak jim ublížila, pravděpodobně mě bude nenávidět i jejich druhá dcera (o 2 roky starší).
Já vím, že obecně to tak bývá, ale nedá se to takhle shrnout. Jsou lidi, co jsou schopný někoho druhýho nesnášet, i když ho prakticky neznají - třeba jen proto, že ten druhý líp vypadá a je úspěšnější.
A ještě - nelíbí se mi, když vždycky nová manželka je "kurva" apod. Já bych byla teoreticky o mnoho radši, kdybych měla ráda někoho mladšího, bezdětnýho, bez nevhodný minulosti a třebas chudýho jak myš, ale prostě to tak není. Takže vždycky, když čtu to automatický označení "kurva", tak mě to za ty ostatní zamrzí, protože né vždy (a dokonce bych řekla že málokdy) to tak je.
Odpovědět