Re: Jaký názor máte na léčitele, duchovní učitele, esoterická poradenství a kartářky?
Koho bolí srdce a duše, a shledává, že na vyřešení svých problémů nevystačí s tím, co mu nabízí jeho běžný život a jeho nejbližší okolí, logicky musí hledat cestu ven. Tou cestou může být namátkou nevěra, alkohol, závislost na nakupování... v o něco lepším případě pomoc psychologa, psychiatra - ale to jsou taky jen lidi a nejsou všemocní... anebo může jít duchovní cestou. Sama se kloním k cestě skrze křesťanství, ale spousta bolesti se vynořuje i z mé minulosti. Knížku Obejměte své vnitřní dítě mám doma, je hodně emotivní, cítím, že abych z ní přečetla víc kapitol než první či druhou, musela bych asi na ten kurz. Ale tato knížka rozhodně nemá nic společného s šarlatánstvím, na mě působí spíš jako průvodce světem mého vnitřního já, které bylo kdysi nevědomky něčím někdy nějak raněno, a teď reaguje v jistých situacích jako raněné utíkající zvíře, ne jako logicky myslící a empaticky vnímající dospělý člověk. Nevím, zda investovat do kurzu, ale nahlédnutí do knihy třeba v knihovně může být pro někoho zajímavá zkušenost.
Odpovědět