Re: Maltézáček - péče
Lavi, naši kdysi měli maltézačku a pak měli boloňáčky...jednu fenečku od nich mám
Maltézáčka nedoporučuji k malým dětem, sice asi záleží na povaze, ale ta naše byla shcopná dítě rafnout. U boloňáka jsemm to nikdy neslyšela. Jeslti chceš pejska stříhat, spíš bych doporučila toho boloňáčka, protože ostříhaný maltézáček bude vypadat naprosto stejně jako boloňák. Strava tě vyjde tak na 200,- měsíčně, podle toho, jaké granulky budeš kupovat. Našim chutná obyčejné bono, 10kg stojí 200,- a 2 malé fenky to mají na měsíc a půl. Veterinář...chodíme jednou za rok na očkování...a to s chrtičkou s pp, tak s boloňačkou bez pp...takže jak jsem zahlídla názor, že psi bez pp jsou víc nemocní, na to bych nedala...vždycky záleží najedinci
Takže veterinární péče nás na jednoho pejska za rok vyjde zhruba tisícovku. Přes den pejsek vydrží v poho nečůrat, musí se to naučit od malého štěňátka a zvykne si. Když ho naučíš na procházky, budou mu chybět, když zůstane bez nich, ale jinak zahrádka stačí. Jo a ještě ke stříhání...fakt to není věda, takže je zbytečné dávat pejska stříhat ke kadeřníkovi...kdysi naši dali boloňačku ostříhat a v salonu ji dokonce seřezali, přitom byla hodná, takže víc bych tam psa nikdy nedala. Vezmu nůžky a stříhám a to upozorňuji, že manuálně zručná moc nejsem
ale fakt je to bez problémů. Víc mě nenapadá
Odpovědět