Jani, já se tam chystala rodit poprvé - registraci v Podolí jsem nestihla a v Krči mají aspoň ty oddělené sálky, tak jsem si myslela, že při troše snahy se mi tam podaří porodit přirozeně (hlavně žádné léky, volnost pohybu, neodnášet dítě). Bohužel zkušenost mám takovou, že bych snad radši umřela než ještě někdy překročila práh této nemocnice. Při porodu mě odmítli přijmout pro plné šestinedělí, ačkoliv mi předtím dvě PA při prohlídce porodního sálu nezávisle na sobě tvrdily, že oni na rozdíl od nějakého Podolí nikoho neodmítají. Byli nepříjemní, neochotní, nediskutovali, nedali ani sanitku, do Motola jsme jeli podle automapy, zabloudili někde v tunelech, v Motole znovu vyplňovali všechny papíry a rodili přesně tak, jak nechtěli - léky jsem sice zdárně odmítla, ale vnutili mi polosed a přivázali k monitoru, dítě na břicho jsem dostala, jen aby se neřeklo, na pár vteřin, definitivně jsem si ho vyškemrala až po pár hodinách. Do porodnice jsme vyrazili v půl druhé v noci, po příjmu nepříjmu v Krči, cestě do Motola a příjmu v Motole jsme se dostali na sál teprve před sedmou ráno, tedy moc klidu jsme na to neměli
.
V Krči mají 4 sály, 3 byly volné, na jednom odpočívala maminka po porodu, šlo jen o to, že já prý porodím v 6 ráno (dr. odhadla, aniž by se mě nejdřív zeptala, zda si nechám píchnout oxytocin na urychlení), ale šestinedělní lůžko se uvolní až v 11. V Motole jsem šla na pokoj právě v 11... Navrhovala jsem ambulantní porod, marně, nebylo možné přijmout mě ani s tím, že nebudu moct mít mimi u sebe, prostě nic
. Bylo mi hrozně, zvracela jsem, chtělo se mi porodit tam někde venku pod keřem, jenže byl mrazivý leden. Takové ponížení jsem snad nikdy předtím nezažila a doufám, že už ani nezažiju.
Kamarádka tam v téže době (leden 2008) rodila. Spoléhala na svůj porodní plán, který oni ale ztratili a navzdory jejímu přání jí píchli Dolsin, který jí porod zpomalil a zkomplikoval, udělalo se jí špatně. Nenechali spontánně vyjít placentu, která se pak potrhala a musela podstoupit kyretáž, snad myslím i opakovaně. Pokud tam opravdu budeš rodit, dej si na to pozor a důrazně trvej na tom, že za pupečník tahat nebudou a počkají. Co jsem slyšela, stává se jim to tam poměrně často. Chtěla mimi na břicho, nedostala, nakonec byla ráda, že s ním mohl být manžel a držet je za ruku v plastové krabici. Určitě záleží na lidech, ale já už tak nějak nemám odvahu spoléhat na štěstí - FTN ze mě udělala kovanou domarodku
.