Re: Porodnice v okolí Prahy
Já mám jako zálohu na třetí porod Neratovice. Pokud to ale klapne, budu rodit doma.
Neizolují tam ani od manžela ani od mimina, ale není tam novorozenecká JIPka. Takže je sice malé ale riziko, že mimino převezou jinam, než budeš ty.
Pokud by hrozilo, že by něco nemuselo být OK, myslím problém u dítěte, nepojedu tam, ale půjdu na Bulovku, co mám spádovou nebo (spíš) do té Apolinářské, tam je novorozenecký JIP nejlepší.
S registrací si nelámej hlavu, oni tě vzít musí, nejpozději ve chvíli, kdy jsi otevřená na čtyři cm, je to akutní příjem, který odmítnout nesmí. Oni zneužívají toho, že to ženské nevědí, kromě toho ty registrace jsou nezákonné, pokud by to někdo zažaloval, neobhájí to. Memí potřeba jim to baštit, stačí dát najevo, že víš, jak to je a oni si rozmyslí tě nepřijmout. To, jak moc jsi otevřená, snadno zjistíš, kup si sterilní rukavice a můžeš se vyšetřit i sama, nebo manžel. Když je branka cca čtyři cm, není co řešit.
Kdyby byl důvod domnívat se, že děťátko by mohlo mít potíže, stejně tě doktor pošle do patřičně vybavené nemocnice.
Odpovědět