Margot, také jsem na toto téma něco četla nebo slyšela. Do dnešního tématu o ženské obřízce jsem vkládala jeden dokument, který jsem okopírovala z diskuse pod článkem Dětské manželky. Dojal mě tam příběh maminky, která vymyslela fígl, jak svou dcerku ochránit. Pozve domů obřezávačku a zaplatí jí velké peníze za to, aby dcerce nic neudělala, ale všude řekla, že ji obřezala. Četla jsem i o případu, kdy nechtěla ani matka ani dcera, ale vesnice je donutila. Četla jsem výpověď dívky, která líčila, že zatímco ji obřezávali, tak se její matka vesele usmívala a byla naprosto v pohodě. Četla jsem o případech, kdy rodina rozhodla za dívku nebo kdy i dali dívce na výběr a ta se pak rozhodla tak či onak. Jenomže když nechají obřezat malinkou holčičku, tak se asi těžko může vyjádřit, ne? A pokud má dívka matce za zlé, že ji nenechala obřezat, tak se snad může nechat obřezat dodatečně, ne?
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.