Ahoj Marti, mám dceru, které je 5,5 roku (květen 2005). Co se týče dg., tak od psycholožky dr. Dany Krejčířové, ke které chodí všechny místní holky, nemáme diagnozu zatím žádnou, rovněž tak NE od logopedky, ke které ještě docházíme. Ale byly jsme loni ležet na neurologii, kde jsme "dostali" dg vývojová dysfázie, že máme VD si myslí i na foniatrii a bejvalá naše logopedka rovněž...Takže prase aby se v tom vyznalo (pardon), ale jistý je, že "něco" Hanička má, protože její vývoj jednoduše standardní není (jak to třeba vidím u mladšího syna).
U Haničky jsem tedy už kolem roku a půl věděla, že něco není OK, že s řečí to nebude asi tak úplně jednoduchý....a taky že jo...
První slova na 2 a 3/4 roce, když se jí narodil bratr (slyším jako dnes, když říkala Štěpovi "kluka", protože jsme říkali "máme doma kluka"...
)
No, Hanička chodila dva roky do naší běžné pohodové školky, kde to měla ráda a nebyl s ní žádnej problém, ale řeč se nezlepšovala, takže teď chodí od září do logopedické MŠ a zatím tedy spokojenost...
Jinak holky, jak je ten svět malej...dnes jsme strávili den na ortopedii a byla tam paní, která mluvila s jinou, že dělá v Rané péči...a pak na mě, že mě odněkud zná, jestli nechodíme k dr xy? A já že ano...a pak říkám, že jsem zaslechla, že vykládala o rané péči a že jsem tam nedávno volala kvůli hypoterapii...a ona - to jste mluvila se mnou...