La Pepo, on je pantomimický talent. Ukáže si všechno, vypadá to jak jeho vlastní znaková řeč. Když chce jíst nebo pít tak mlaská. Když chce čůrat, drží se za kalhoty vepředu, když kakat tak vzadu. Zvířata jako velbloud, gorila, není problém...
Třeba gorilu jsme viděli v ZOO, jak si gorilí máma držela to nejnovější miminko. Tak on to teď ukazuje jako že chová miminko.... To je buď gorila, nebo jeho oblíbený spací medvídek.
Umí ztvárnit dokonce i takové detaily jako vrtulník a letadlo, pro každé má jiný znak
Takže my se bez problémů domluvíme.
Akorát je samozřejmě problém že se takto domluví jen se mnou, manželem, mojí mamčou která je s ním často. Částečně s učitelkami ve školce. S dětmi už ne, ty ho nechápou, a tak se z dětského kolektivu stává trochu vyčleněný...
Jinak Marto, já ani nevím jak se při tom cítíme. Je to můj velký dluh, mám pocit že se mu málo věnuju, že si s ním málo hraju atd... Mám ještě 4-měsíčního syna, který se dost dožaduje pozornosti, tak tu mezi nimi poletuju a nějak se nedokážu zastavit a udělat třeba to co píšeš, uvědomit si že bych se k té situaci měla vrátit, vysvětlit mu že jsem mu nerozumněla a nějak to ukončit...
Ale já na to teď nemám.
Mikuláš je mimino a Vítek není pořád soběstačný, má problém se soustředěním takže se sám neoblékne, neobuje, nenají, nevykaká.. Pořád se vším já.
Mám výčitky že se jim málo věnuju emočně.
Ale teď nejsem schopná dělat víc...