Já měla mononukleozu před 13 lety. Mě skoro nic nebylo, špatně ani nic jiného, jen jsem měla oteklé uzliny a špatné jaterky. Dietu mi dali jako blázen. Nesměla jsem ani chleba, jenom rohlíky, pravé máslo, šunku. Maso jenom rybu, králíka, krůtu, kuře. Nesolit, nekořenit, nesmažit a já nevím co ještě. Zakázali mi skoro všechnu zeleninu a ovoce (všechno s malýma zrníčkama - rybíz, jahody apod., všechno nadýmavé (což je zeleniny hodně), anebo prostě šílená úprava bez slupek a pecek. O čokoládě, kečupu, tatarce apod. ani nemluvě. Bylo to strašný, trvalo to 3/4 roku, ale tak od druhé poloviny už mi něco povolili.
Já to držela, protože jsem se bála (bylo mi 17) , že když mi testy neklesnou, tak mě zase vezmou do nemocnice.
Jo, pak po roce jsme měli maturitní ples a já se tam poprvé po tom roce napila alkoholu - bylo to jenom trochu šampusu, fakt jen lok, ani ne deci a málem mě to složilo, jako bych vypila litr vodky
))))))))
Takže jestli je to teď už lepší, tak jedině dobře.
Jinak - i když jsem to v pozdější fázi i porušila, tak mi nikdy nic nebylo. Hlídala jsem si to ale před těma testama.
Takže já myslím rozumnou stravu netučnou, nekořeněnou, vynechat nějaké ty pochutiny a jinak tak nějak normálně, pokud to bude dobře snášet.