12.12.2010 14:43:33 Petra
Re: Příčiny vzniku hypospadie
dupko,já jsem se pídila u genetičky a u svého gyndaře a ten u své známé genetičky....v podstatě hypospadii nelze předem zjistit, není to vada typicky genetická, prý je tam souhra mnoha faktorů. Mě řekli,že u druhého chlapečka by bylo riziko o 5procent vyšší než riziko populační.Mám zatím jen Davídka a vůbec by mě nenapadlo si kvůli tomuto riziku nepořizovat další děťátko
Máš krásné blonďaté chlapečky,je nejdůležitější, že jsou zdraví a Ty šťastná maminka.Já jsem z hypospadie byla smutná,ale můj šmudlík je nádherný chlapeček,který mi dělá radost, takže hypospadie je sice blbá,ale jsou mnohem horší věci,tak jsem z toho přestala dělat vědu.Přestala jsem se obviňovat, nic jsem v těhu neudělala špatně.Já brala Utrogestan jako prevenci do 11tt, pak ascorutin a magnesium kvůli špinění,jinak jsem měla těhotenství přímo ukázkové,ještě mi jedna holčina psala , že hypospadii může způsobit stres a toho já jsem v prvním trimestru měla ažaž, mamka byla nemocná.Měla jsem strach,že o miminko přijdu.Nakonec je tu i mamka, i prďolka a já jsem moc ráda.Já bohužel stále hyp. přikládám hodně utrogestanu, protože já hormony nesnesu celkově, neberu ani antikoncepci.Hezký den
Odpovědět