12.12.2010 16:21:35 razdva
Re: Příčiny vzniku hypospadie
Mě řekli, že pokud by jsme plánovali další dítě, mělo by být těhotenství plánované a pak by mi předem mohli udělat nějaké testy a hormonální vyšetření atd. Takže by se ryziko minimalizovalo. Já už asi do dalšího miminka nepůjdu... Né kvůly hypospádii, ale asi kvůly tomu aby nás nepotkalo něco horšího, byla jsem si tak jistá, že se nám narodí 100% zdravé miminko, ale když na mě v porodnici vybalili co vše musíme projít za vyšetření a co jsou v mnoha případech přidružené a úzce souvysející choroby či vady k hypospádii tak si nemyslím, že hypospádie je pouze kosmetická vada. Máme díky bohu štěstí, že se z testů nic nepotvrdilo, ale rozhodně to není tak samozřejmé jak se tady dočítám..
Testovali malého hlavně na dobrou hormonální hladinu, na hladiny solí, kortizolu, dyhydrotestosteronu, spracování testosteronu, poruchy nadledvinek a hlavně se také občas stává, že děti z hypospádii mají špatné chromozomy. Takže mohou být hormonálně rozhozené... A v těchto případech je to dost vážné a celoživotní. Hypospádie je podle mne vrozená vývojová vada a né žádná kosmetická. Uvědomuji si, že je mnohem horších nemocí a vvv, ale hypospádie není nic co by se mělo nebo mohlo nadlehčovat.Nezlobte se na mne,ale jsem docela alergická na to přirovnání ke kosmetické vadě :-(
Odpovědět