28.12.2010 17:17:55 Binturongg
Re: Jak se vám učí na zkoušky?
Ivík - geniální si nepřipadám, ale pravda je, že se od základky absolutně neumím učit. Co jsem nenasákla ve škole, to se mi doma nechtělo.
Neumím to dodnes.
Na maturitu jsem se učila možná 3 dny (3, 2, 2, 1, 1
) - stačí mi to.
Stejně tak jsem fakt nikdy neprahla po červeném diplomu - chci dělat povolání, které mě baví a shodou okolností a osudu jsem prolezla 4 školy (teda tu poslední ještě ne, mám přerušeno) - mám pajdu (tou se opravdu lze úspěšně propít - nepovažuji to za školu na úrovni), jednu VOŠku, jednoho Bc. na teologii a sociálce a přerušenou mám filosoickou fakultu.
Vše v Praze, takže Karlovka.
Filda je asi nejnáročnější, ale taky jsem 3mi ročníky prolezla výše uvedeným způsobem.
Má vrozená lenost a neschopnost se učit mi dala skvělý instinkt, jak jednat se zkoušejícím a schopnost hovořit o věcech, o nichž vím kulový nebo minimum, pak už ty vědomosti na trojku vždycky nějak splácám - paradox je, že mám často i jedničky a dvojky
Ale neznamená to, že se vědomostem vyhýbám - jen si čtu, co chci a potřebuju, co mi řeknou ve škole sice taky, ale jedu hodně podle praxe, nastudováno a načteno mám všeobecně poměrně dost a vzdělávám se i nadále - jen to holt není dle osnov - ani tempo, ani obsah, ani forma.
Na jakékoli přírodní fakultě bych si toto absolutně dovolit nemohla. S tímto přístupem bych neudělala ani rekvalifikační kurz na účetní
Odpovědět