7.1.2011 7:28:54 Katka
Re: Trochu netradiční režim dne
Ahoj!
tak dokud jsem byla na rodičovské, tak mělo jedno dítě nepravidelný režim a druhé dítě pravidelný :))
Starší od půl roku spala pouze mezi jednou a pátou ráno, přes den ne, jedla "pořád", mladší měl od miminka režim, který si sám zavedl, mohla jsem na minutu říct, kdy bude spát, kdy bude jíst, kdy bude vzhůru a nejíst ...
Když byli větší, starší vstávala ráno mezi 5 - 6, mladší tak v půl deváté
- jedli z mého pohledu pořád, a protože byli strašně divocí, chodili jsme od jara do podzima pořád ven, obědvalo se vlastně ráno - snídala jen starší, mladší dosud nejí do devíti (má to hoch po mě), mezitím jsem uvařila, snědli 2-3 talíře polívky, pak oblíbené jídlo období (3 měsíce pouze rajská, 3 měsíce jen kuře, nic jiného nechtěli atp.)
- v 10 jsme vyrazili ven, s sebou spoustu jídla, pití, mladší se mezi jednou a čtvrtou vyspal a vrátili jsme se v 6 večer
- starší šla spát o půlnoci, mladší v osm.
Jediné pravidlo bylo koupání před večerníčkem :)
Teď už jsem v práci, tak naopak je režim celkem hodně přesný, skoro bych řekla, že až na minutu, na jednu stranu to pomáhá, že to všechno funguje, na druhou stranu jsme z toho všichni unavení. Někdy se snažím udělat dětem radost a udělat nějakou změnu, ale i když je to pozitivní změna, tak je to tak rozhodí, že je z toho zkažený večer, tak já už nevím :(
Odpovědět