21.1.2011 18:13:33 pampeliška77
Re: Mám zápal plic :-(
Syn, 5 let, to měl v říjnu. Přijeli jsme z dovolené, měl teplotu kolem 38 a hrozně kašlal, poslechově v pořádku, dr. nám dala jen něco na kašel, ale vždycky to vyblinkal. Jela jsem s ním na pohotovost, dr. nás poslal na rentgen a tam to zjistili. Nejdřív měl Klacid, ten mu nepomohl, pak Sumamed, ten pomohl hned druhý den. Já myslím, že mě nakazil a že jsem s tím chodila už od toho října. Do nemocnice jsem jela proto, že jsme chytli nějakého dalšího blinkacího a kadícího bacila, byla jsem hrozně slabá, myslela jsem, že mi dají kapačku a pustí domů. Dr. měla ale poslal na rentgen břicha, plic, ultrazvuk břicha a na tom rentgenu to zjistili. Právě proto, že zápalu plic neodpovídaly krevní testy, nechali si mě v nemocnici. Druhý den poslali na to CTčko a i když embolii vyloučili, chtěli mě mít pod dohledem, doma dvě děti, které jsem mohla nakazit. Byla to asi nějaká zákeřná bakterie, která se nedala poslechově zjistit. Manžel by měl jít v pondělí na plicní, jestli to taky náhodou nemá, bolelo ho na plících. Já jsem měla zasaženou levou plíci a na CTčku prý bylo vidět i zasažení pravé.
Odpovědět