Moje mamka jako vychovatelka ve školní družině společně s dětmi batohy vážila a docela byste se divili, kolik takový třeťci a čtvrťáci tahají - je to až 15 kilogramů. Když si vezmete, kolik dítě samo váží, je to na jeho tělíčko nesněsitelná zátěž.
Já mám zkušenost z německých škol, kde na to dbali a děti si hodně věcí nechávaly ve škole. Přece nepotřebují všechny učebnice na úkoly doma každý den... a nemusejí se ještě tolik učit jako na druhém stupni. Jestli máte rozumnou učitelku, jistě by bylo možné domluvit se s ní a zavést nějaké opatření proti přetěžování dítek, ať už necháváním některých věcí ve škole, nenošením tak težkých svačinkových boxů, vynechání často velmi těžných desek na sešity atd. atd. Jistě něco vymyslíte.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.