Re: Svatební šaty
Nechala jsem si je ušít, normálně u švadleny (která mi byla doporučena, že šila svatební šaty několika známým, při první návštěvě mi ukázala album nafocených nevěst v jejích šatech).
Hlavní důvod byl, že jsem chtěla měkké, hedvábné, splývavé, bez korzetu. Což byl tedy před těmi sedmi lety naprosto nedostupný luxus, jednoduché šaty z lepších látek stály půjčovné 10000 a výše, čím jednodušší, tím lepší (protože v jednoduchém střihu podstatně víc vynikne umělohmotný materiál) jak je to teď, nemám přehled. Takže to bylo výrazně levnější než půjčovné, ušití stálo 2500 Kč. Látku (hedvábný žoržet) jsem měla doma, dostala jsem ji kdysi od babičky "do výbavy"
Ale slušně by to vyšlo i teď, nechávala jsem si v zimě šít hedvábné plesové a hedvábí na celé velké šaty s bohatou sukní a šálem přes ramena vyšlo asi na 2500 kč.
Po svatbě jsem svatební šaty asi za 3 týdny prodala za 3000 Kč. Vyprala jsem je sama žlučovým mýdlem, takže ani čištění jsem neplatila (neměla jsem je ale nijak špinavé, jen vlečka byla zespodu ucouraná), takže nakonec byly svatební šaty vlastně výdělečné:)
Odpovědět