28.3.2011 14:39:59 zerat
Re: Jak jsou na tom vaši prvňáčci?
Církevní nespádová škola a čte hezky, zpočátku jsem sice moc nechápala, proč pí. uč. trvá na tom, že si dítě nesmí číst pro sebe po tichu a pak to teprve přečíst na hlas, ale rovnou číst po slabikách nahlas, ale mám dojem, že už dochází na její slova a dcera najednou čte fakt skoro plynně a jde jí to jako po másle. Údajně to čtení si pro sebe po tichu dítě brzdí v plynulé četbě či jak nám to vysvětlovala. Jakou metodou se učí nevím
Prostě se učí takovou, jakou je učí učitelka
Nicméně není to žádná Montessori ani Waldorf... takže předpokládám, že se učí číst úplně normálně klasicky.
Umí už více méně všechna písmena a přečte už defakto úplně všechno, jen dlouhá slova si ještě slabikuje nahlas.
Co čte rozumí, protože se jí často ptám, co to četla a o čem četla a povídají si o tom i s paní učitelkou.
To že Tvoje dcera nevěděla, co je pálivá paprika by mě třeba u mojí dcery překvapilo, protože nemine u nás jídlo, u kterého bych na jijich žádost nevykládala, co v tom jídle všechno je
Ale pokud dítě nezná druhy koření a zeleniny, tak se nedivím, že neví, co je pálivá paprika
Odpovědět