Re: Pijete u jídla?
Piju, ale ne nějak veliké množství, litr si neumím představit, a to jsem jinak strašná žába a piju fakt hodně, ale spíš prostě popíjím pořád během dne. u jídla vypiju tak tu dvoudeckovou skleničku asi.
Víc piju, když jím s více lidmi - jednak mi žvaněním vysychá v puse, jednak je mi sympatická taková ta ritualita "mám Ti taky dolít" - je mi to milé v obou směrech, dolévajícícho i dolévaného
Víc piju u tučných jídel, kdy si dávám pivo či nealko pivo - potřebuju tím tu tučnost trochu splachovat.
A pak výrazně víc piju ve vrcholu pylové sezóny, protože jak mám ucpaný nos a musím dýchat pusou, tak mi vysychají sliznice a mám víc pocit žízně a nejsem schopna polykat jídlo nasucho.
No, a pak mám některá specifická jídla, která mám svázaná spíš emočně s nějakým nápojem a jedno bez druhého prostě neumím pozřít
- jsou to kombinace, které se mi v dětství spojily s nějakým příjemným zážitkem. Jsou to především topinky s česnekem, prolévané hektolitry bílého kafe - každou sobotu ráno si táta přivstal, sedl k topinkovači a sázel tam hory topinek a česnekoval je a když jsme vstali my ostatní, uvařila máti bílý kafe a všichni společně jsme pořádali ty topinkové kopce. Nebo třeba kombinace housky s máslem a šunkou a horkého kakaa - to jsme vždycky dostali po pozdním návratu z opery - dneska neumím přijít z divadla a nedat si housku se šunkou a kakao
- a ani nějak nemám ráda housku se šunkou dykoli během dne (i bez kultůry) bez kakaa, prostě mi to patří k sobě. A ještě si k tomu obvykle začnu broukat Va, pensiero
Odpovědět