19.5.2011 12:00:07 Limai
Výrazné zhoršení prospěchu u prvňáka - mám nutit do učení?
Dcera se velmi výrazně teď před prázdninama zhoršila ve škole.Je v první třídě,ještě donedávna měla jedničky,sem tam nějakou dvojku,pouze ze psaní které jí fakt nešlo a šíleně s ním bojovala měla občas i trojku,ale tam jsí to odpouštěla,když jsem viděla že jí to opravdu nejde,navíc jsme se učitelkou shodli že tam bude nějaké dys.....Psaní jsem s ní hodně trénovala,a dcera se v něm dost zlepšila.Teď v poslední době se strašně zhoršila,nosí domů spoustu trojek z češtiny i z matematiky,včera donesla z matiky dokonce pětku.Mluvila jsem o tom s učitelkou,ta mi řekla že dcera je lajdák,že patří mezi nejchytřejší děti ve třídě a že látce rozumí,ale kašle na to a úlohu odbyde.Dceru učení nebaví,dokopat ji(dokopáním nemám na mysli dokopání fyzické
)k tomu aby si doma udělala úkol je nadlidský výkon.Jenomže teď nevím,jak ji přimět k tomu aby se vzpamatovala a začala makat tak jak má.Řekla jsem jí,že pokud bude nosit trojky a horší známky,bude sedět doma a učit se.Jenomže jí učení nebaví,a já se bojím aby nucení do učení nebylo nějak kontraproduktivní a učení jsem jí neznechutila natolik,že se na to dcera vykvákne úplně.Dcera je dítě u něhož nefunguje vůbec žádná motivace,ani tresty,takže já vůbec nevím co s ní.Nevadilo by mi kdyby špatné známky dostávala proto,že učivu nerozumí,ale vadí mi že je to jen z lemplovství.Myslím že na to,aby nosila pětky už v první třídě je přece jen času dost.
Odpovědět