Re: Paleontologický kroužek
Olif,
ono časem nejspíš k lezení "tam, kam se nemá" taky dospějete
A ke kladivu taky - my to dělávali tak, že jsme šutry vzali vcelku (šup otci do batohu) a rozbíjeli je až na chalupě.
Ale není potřeba spěchat, zvlášť s dětmi tak malými, i když ono to někdy naopak pomůže - při lezení do lomů se lomaři dívají na ženské a děti okem laskavým, nikdy mi nikdo nevynadal a nevyhnal mě, když jsme byly v dámském složení. Jak jsou u toho chlapi, tak už bývají lomaři ostřejší.
Možná se vám pak někdy časem podaří sehnat do lomů legální vstup - někdy to jde překvapivě zcela po dobrém, normálně si tam člověk zatelefonuje a zeptá se a oni ho tam pustí. Nebo já se dostávala do lomů právě jako negeologický "přílepek" k exkurzím geologů, oni měli vždy vyjednané povolení.
Nebo třeba pokud si zajedete do Votrubcova lomu na Kozákově, tak tam (po zapalcení tuším 90Kč) můžete vesele mlátit a vytloukat acháty, pan Votrubec to provozuje jako atrakci.
ALe zatím myslím lepší hleat a sbírat, ono se toho najde dost a dost, není třeba mít strach.
Pokud pojedete třeba na ty haldy sbírat rostliny, tak tam je dobré mít dláto nebo šroubovák, ono je to vrstevnaté a tím nástrojem rozloupnete vrstvy a uvidíte kusy rostlin. Na těch haldách můžete i mlátit (jsou to taková trochu smetiště a každému je to jedno), akorát to nemá valný význam, je to křehké a kaldivem se to jen rozbije, to rozloupávání je lepší.
Odpovědět