Ano, v té knize se myslí kávovina - pražené obilniny, dnes je těch nápojů k dispozici celá řada a mě moc chutnají. Pila jsem je také při kojení a v těhotenství
Kávu jako takovou jsem začala pít tak v 15 letech a dostala jsem se k ní úplně stejně jako moje mamka - její mamka, tedy moje babička nejprve vynechala mléko v meltě a dávala nám ji studenou v létě - skvěle to osvěží. Pak mi dala jednou ochutnat turka a já se do kávy zamilovala.
Na mě teda neúčinkuje povzbudivě, piju ji jen kvůli chuti. Dnes už si kupujeme pouze fair-traide, jiné už bych nekoupila. Ale na návštěvě si samozřejmě dám i jinou, taková zase nejsem.
Dítěti bych to sama od sebe nedala. Až si jednou řekne, že chce ochutnat, tak dostane. Pokud to bude ve věku podle mě přiměřeném (těch 14-15 let), tak ať u ní i zůstane, mě to vadit nebude.
Momentálně je mu 6 a nepije ani meltu ani kakao ani čokoládu. Z teplých nápojů pouze čaj.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.