1.8.2011 13:36:09 Winky
Re: Logopedie - kdy už se to konečně přelomí
u nás zatím 1 rok logopedie (od 5 do 6ti let) kvůli R a Ř, a .... nic. R je hnusné hrdelní, Ř příšerné prskavé s vyšpulenou pusou :-( Když jsem to chtěla řešit ve 3 letech, logopedka nás víceméně vyhodila že jsem trapná ambiciozní matka která nedá dítěti čas na vlastní vývoj (všechny!!! hlasáky už měla, jen tyhle dvě ne, mluvila hodně, ráda, od roka a půl, bála jsem se že se to zafixuje špatně, bohužel jsem měla pravdu). Druhá logopedka v těch 5ti letech dcery to zkoušela zpátky přes L, dcera odmítala "šišlat" když už je "velká". Pak teda přes D, ale nedokázala naučit dceru že se na to D nesmí dávat důraz. Takže místo Tdnka řekne tDnka a to je konec, žádný vibrace se nevytvoří. Před koncem šk. roku jsme přešli k jinému logopedovi, ten to taky chce brát od začátku, jen jednoduché slabiky.... Jenže, je to starý pán, dcera se ho bojí, má příšernou kancelář kde není skoro žádné místo a kam chodí další jeho kolegyně (je to ve škole), takže soustředění naprd :-(
Snažím se s ní něco dělat doma, ale už je po tom roce znechucená, nerada cvičí výslovnost :-( Jsem dost naštvaná že jsem se tenkrát nechala odbýt, no ale syn byl miminko a dcera stydlivá, říkala jsem si že teda ještě počkáme až bude "líp spolupracovat"... ten rok u té minulé logopedky spolupracovala krásně, ale výsledek nikde. TAky nám slibovala ten rotavibrátor, ale pak jí ho z pojišˇˇtovny zamítli..... to je myslím to jediné co dceři asi pomůže, one nechápe ten pohyb jazykem :-(
Odpovědět