Mám malou kuchyň, nemůžu si tu bordel dovolit, to bych se ani nehnula.
Vždycky před začátkem vaření linku zcela uklidím a utřu, abych začínala z čistého. Ne, že by tu byl svinčík, ale abych si byla jista, že na desce předtím neleželo třeba něco od syrového masa či vajec... prostě umyju linku a dřez.
Pak si předchystám suroviny - najednou všechny umyju v čistém dřezu od ovozelu k masu, abych zas nemáchala ovozel po mase, že. Umyté si nandavám rovnou do misek.
Začnu zpracovávat nejdřív "nekontaminované" suroviny, třeba zeleninu si předkrájím, i když ji budu házet do hrnce až po mase. Prostě si udělám komplet přípravy, jako to dělají v restauračních provozech, a postavím si na sporák příslušné hrnce. Maso zpracuju nakonec, na speciálním prkénku jen na maso, rukama od masa nehamtám po lince.
A v průběhu vaření použité nádobí nejdřív skládám do komínku a když mám trošku větší časovou proluku, tak komínek přeskládám do myčky.
Vařečky si odkládám do hrnečků, abych necintala po lince. Ochutnávací příbory taktéž.
Když nabryndám na varnou desku, tak to otřu rovnou papírovou utěrkou - houbičkou už nee, už jsem se poučila, že se dá houbička přiškvířit
Po nasypání všech surovin do hrnců doklidím do myčky, případný kousek nemyčkový umyju v ruce (ale to je rarita, skoro vše do myčky dám). Umyju pracovní plochu a dřez a vyndám servírovací nádobí.
Bordel v průběhu práce nesnáším, strašně. Ale myslím, že jsem trochu deformovaná pracovně, jsem zvyklá dekontaminovat v jednom kuse a mít "správnou laboratorní praxi", mám nacvičené automatické odklízení, tak mi to doma ani nepřijde divné