Re: Dotaz pro JANKU P.
Jj, vzpomínám si.
Za román se neomlouvej.
Lymphomyosot je polykompozitní přípravek, tedy je složený z více homeopatických léků (složek), aby ho mohli použít i laici. Pacient ovšem potřebuje v daný okamžit jen jeden lék. Proto jsou jednotlivé složky v polykompozitních přípravcích ve velmi nízkých potencích (= v malé síle), aby ty složky, které pacient nepotřebuje nevyvolaly tzv. proving. Pokud totiž dávám homeopatický lék, který pacient nepotřebuje, tak dojde po určitém počtu dávek k provingu, tedy lék způsobí ty problémy, které normálně léčí. Např. Chamomilla léčí podrážděnost, ale pokud pacient Chamomillu nepotřebuje a bere ji dostatečně dlouho, tak se u něho objeví podrážděnost.
Takže lymphomyosot pomůže tehdy, pokud
a) obsahuje lék, který pacient potřebuje,
b) onemocnění je v samém počátku, protože potřebný lék je také v nízké potenci, má tedy jen malou sílu.
V lymphomyosotu jsou léky v potenci D3 až D12.
I kdyby tam byl lék, který tvůj syn potřebuje, tak nemá sílu ovlivnit mandli zralou na vytržení.
To je můj názor na léčbu lymphomyosotem.
----------------------
"Říkala jsem jí, že jsme to zkoušeli, pak přestali...ujistila mě, že to s tou angínou nemohlo mít souvislost..."
Vyhodnocení reakce na lék je slabinou hodně homeopatů. Podrobně se tomu věnoval slavný homeopat George Vithoulkas, ale jeho poznatky se v Čechách učí na jedné jediné homeopatické škole.
Já samozřejmě nevím na 100%, jestli to byla reakce nebo ne, to po internetu nepoznám. Ale možné to je.
----------------------
"... ty jsi tu psala, že tak po měsíci bych měla vidět nějakou změnu - k lepšímu???
První známky léčebného působení dobrého léku je možné vidět cca po měsíci. Definitivní jistotu, že jde o správný lék, máš po 2 měsících.
Lék je správný, pokud:
- má pacient více energie (nejdůležitější)
- dojde ke zlepšení mentálních funkcí
(zažila jsem pacienta s ADHD, u kterého se v důsledku správného léku snížila hyperaktivita, začal lépe výrazně chápat školní látku)
- dojde ke zlepšení psychiky
- dojde ke zlepšení fyzických problémů
Lék není NIKDY správný, pokud
- se zlepšily fyzické problémy, ale zhoršila se psychika.
Bohužel po měsíci můžu vidět i změnu k horšímu, tedy zhoršení celkového stavu, např. zhoršení psychiky. Jakmile tohle homeopat zjistí, měl by vědět, že lék nebyl správný a že tedy musí najít nový lék podle původních projevů, tedy podle projevů v době, kdy předepsal první lék.
Odpovědět