Dva vesničtí faráři se potkávají každou neděli, když jedou na kole každý do svého kostela sloužit ranní mši. Jednoho rána ale jde jeden z nich pěšky. Druhý se ho ptá: "Copak se stalo s tvým kolem?" První odpoví: "No, obávám se, že mi ho někdo z mých farníků ukradl." "To je neuvěřitelné! Ale počkej, něco mě napadlo. Jestli chceš poznat toho zloděje, tak až budeš za chvíli sloužit mši, udělej jim pořádně přísné kázání, v němž probereš podrobně desatero. A když budeš u Nepokradeš, tak se odmlč, upřeně se dívej na celé shromáždění a viníka určitě poznáš." Příští týden se oba opět setkají a tentokrát jedou na kolech oba dva. "Aha, vidím, že moje rada se neminula účinkem!" "No, jak se to vezme. Udělal jsem sice, jak jsi mi poradil, ale když jsem došel k tomu Nesesmilníš, tak jsem si vzpomněl, kde jsem ho nechal..."
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.