22.8.2011 10:06:08 Berda-Berda
Re: VŠ ve věku 30+ při MD
jeste jeden uhel pohledu...
Jestli jsem pochopila, mas tri deti, 5r, 4r a mimi?
A myslis dalkove studium, nebo snad denni?
Ja se priznam, ze bych VS pri materske nedala.Pri prvnim ditku jsem chodila na jazykovy kurs, pri druhem jsem trosku podnikala, take jen z toho duvodu, ze jsem mela chut delat jeste neco navic. Pri tretim jsem uz jen vedla 2x tydne sportovni krouzek pro deti. Povinnosti zhoustly s prichodem ruznych krouzku pro deti a s nastupem do skoly, pres den spousta pobihani a vecer uz bych nebyla schopna se ucit. A kdyz zavzpominam na to kdyz byly malinke, potazmo ve veku jako jsou Tve deti, tak to byla jeste velka pohoda. Ńejvetsi problemy jsou treba v logistice, jedno dite ma skolu/krouzek a druhe je nemocne, tudiz nekdo musi zustat doma a druhy musi ditko odvest. Navic jsem zjistila, ze nestaci, kdyz nekdo ditko dovede, ale casto je potreba aktivni ucast rodice, napr. dcerka chodi na houslicky a je treba tam byt s ni, jinak se doma neda spravne cvicit. Druha dcerka na gymnastiku, je treba byt "in" a pak doma pomoci se sestavickou, pokud to k necemu ma byt. Mame dve uzasne babicky, ktere rady pohlidaji, ale dvakrat v tydnu se mi to zdalo tak akorat, casteji si to nedovedu predstavit.
V zari nastupuju na 1/2 uvazku do prace a uz nejakou dobu bilancuju, zpetne bych se asi vykaslala na to podnikani a vic se venovala detem a sobe.
Jen jsem tim chtela rict, ze prace a povinnosti jeste pribydou a MD je krasna doba a je fajn si ji uzit! Jestli mas ale chut, silu a manzel souhlasi (dotkne se to rozhodne i jeho, finance tim vubec nemyslim), tak studuj. Vysoka skola dava cloveku rozhled a vetsinou i lepsi fin. ohodnoceni. Tak drzim palce
Odpovědět