28.8.2011 21:49:30 culík +1
Re: Jak říci 3,5 leté dceři, že ji čeká operace??
Syn byl v dubnu v 5 letech a řekla jsem mu to předem (i v těch 3,5 letech bych mu to řekla). Také je ten typ, že potřebuje vědět co kdy bude a co bude následovat. Je pak víc v pohodě. Já jsem mu řekla, že mu musí vyndat mandličku, aby nebyl tak často nemocný. Že přijdeme do nemocnice, kde bude mít připravenou postel a budou tam s ním ještě 2 děti na pokoji (pochopila jsem z textu, že jdete "také" do Thomayerky
). Převlékne se do pyžama, dostane nového kamaráda (je to takový látkový panáček, kterého si může libovolně pomalovat) a kterýho si pak vezme domů). Po asi půl hodině co přijdete dostane teploměr na změření teploty a na lžičce sirup (oblbovák). Po tom oblbováku to bylo hrozně vtipné. Děti začaly vidět dvojmo, takže se všemu hyhňaly, ale bacha - stále chtěly slézat z postele a přitom se neudržely na nohou. Takže bráníš svému dítěti, aby někam nežuchlo (docela jsme se děti a rodiče bavily). Na řadu jde nejdříve nejmladší dítě a pak ty starší. Naloží na vozík, doprovodíš k sálu a pak ti zase dítko přivezou. Připrav se na to, že bude hodně plakat, bude přikurtované k vozíku, aby nespadlo. Musíš pak dceru na posteli udržet na boku nebo na břichu, aby ji to nekrvácelo a aby nezvracela. Bude se s tebou asi prát, ale musíš to zvládnout. Chci tě jen uklidnit, že jsem pak vyzpovídala doma syna, co si vlastně pamatuje a to, že ze sálu přijel na vozíku, že pak plakal si vůbec nepamatuje. Ještě funguje částečně narkóza, takže o tom fakt nebude vědět
A to se mnou komunikoval, odpovídal, ale naštěstí to nevěděl. Bude určitě po nějaké době blinkat i krev, ale je to normální, takže se nelekni. Jo a až ji povezete domů večer (po páté hodině je kontrola), tak si připravte nějakou misku, může cestou zvracet. CELKOVĚ TO PROBĚHLO FAKT V POHODĚ, I KDYŽ JSEM TI TO POPSALA JAK TO BYLO. FAKT SI TO NEPAMATOVAL A MÁ DOBRÉ VZPOMÍNKY (NA TO "HROZNÉ" KOLEM, CO VÍM JÁ SI ON VŮBEC NEPAMATUJE). Takže neboj, bude to fajn. DRŽÍM PALCE
Odpovědět