29.8.2011 7:38:13 Lúthien
Re: Jak říci 3,5 leté dceři, že ji čeká operace??
Mám čerstvou zkušenost, před 2 měsíci jsem byla se synem na operaci - odstranění cysty z víčka. Jeli jsme na oční, před tím samozřejmě absolvoval spoustu vyšetření u očního.
Já jsem vše vysvětlila, bylo mu skoro 5 let, ale vysvětluji takhle vždycky. Věděl, že ho uspí a jak se probudí, doktoři dají tu "věc" z očička pryč. On je ale ten typ, co je klidnější, když je to dopředu, přepadovky fakt nemá rád.
Samo se trošku bál, malinko pofňukával, ale nějaké hrozné scény nebyly. Sestřičky se fakt snažily, byly hodné, před vlastní anestezií mu přinesla ve velké stříkačce sirup ( něco na zklidnění )a slíbila mu, že když hezky vypije, dá mu stříkačku domů ! Byl moc rád, potom to začalo účinkovat a byl jako zfetovaný, bobek, takže vlastně už byl spokojený a nic mu nechybělo...
Po zákroku to bylo horší, děti po anestezii někdy bývají zmatené, křičí a neví, co se s nimi děje. Na to mě ale sestřičky i doktorka upozornily, ať se nelekám, že to je po narkoze normální. No, zvládli jsme to, byl statečný a je to za námi.
Musíš se sama rozhodnout, znáš své dítě nejlíp a víš, co na ně platí...
Přeji, ať máte rychle za sebou a jste v pořádku !!! Držím pěsti.
Odpovědět