29.8.2011 18:00:23 Janinka a Terynka
Re: právnická fakulta
Ahoj, já promovala v Praze vloni v červnu - státnice jsem dělala s půlroční dcerou a diplomku poté dopisovala o víkendech a školu si tím o rok prodloužila. Mysím si, že studovat stylem nebýt tam opravdu nejde pokud nejsi velmi nadaná. Přednášky nepotřebuješ, ty se ostatně dají sehnat na netu (www.prawo.wz.cz) ale semináře potřebuješ. První dva roky jsou o biflování historie - semestr je leháro, zkouškový - dovolená nejmíň na měsíc tzn. žádná práce nebo děti. Třeťák je zlomový, je nejvíc zkoušek a už z platnýho práva, ve čtvrťáku klauzury a ty bez seminářů nedáš resp. se štěstím na třetí pokus pokud to riskneš bez nich. Páťák už víš jak na to, ale státnicový obsah učiva je tak na tři měsíce. No a diplomka je ještě bonus. Patřila jsem k lepším studentům, za pět let jsem jen jedinou zkoušku resp. zápočet z pracovního práva dělala na potřetí a všechny troje (resp. čtvery) státnice dala na poprvé. Práva nejsou těžká škola pro studijní typy tj. zapamatovat si velké množství informací, ale s dětma případně prací na víc než poloviční úvazek jsou hodně těžkým oříškem. Mám takovou kamarádku co takhle jede, má dítě a pracuje. Začínaly jsme stejně, já už jsem víc než rok venku (a to jsem dělala kvůli té diplomce rok navíc) a ona tam stále ještě je a k tomu pořád ve čtvrťáku - vždycky měla "vážný" důvod proč musela aspoň semestr přerušit a to je pak na palici.
Odpovědět