Re: neboj, nemusíš
Milado, na tom papíru je psáno ze slin a z dechové zkoušky, o moči nic. S tím už bych měla pořádnej problém. Ale vadí mi, že tam není definováno, kdo určuje, že se dítě chová podezřele. Vadí mi, že cár papíru má platnost devět let. Všichni rodiče prvňáčků to podepsali bez keců - vadí mi, že se to předkládalo první školní den, a ne jako součást informování o přístupu školy k drogovému problému, dokonce učitelka tvrdila, že ani neví, co by škola dělala, kdyby to někdo nechtělpodepsat, a jevilo se to jako by to bylo z rozhodnutí kraje neb novinka MŠ.
Osobně třeba nemám problém s tím, když si pubescent v aptnácti zkusí trávu. (Můj případ to byl rovněž) Tráva zanechá v organismu mnoho měsíců stopy a nemám chuť, kdyby dítě někoho vytočilo, bylo zatrest testováno, být nucena řešit jeden experiment s OSPOD kvůli tomu, že o tom škola vytvoří záznam. V papíru není uvedeno, jak se s výsledkem naloží a co to vlastně znamená dál pro rodiče. Dítě budou nutit nastoupit do něj. vých. zařízení a považovat za mě za problém něco, co bych já klidně přešla? Já bych o tom ráda rozhodovala osobně. Pokud dítě bere drogy, projeví se to i jinak při kázeňských, výukových i absenčních problémech. Takže test sám o sobě je trochu divný.
Odpovědět