15.9.2011 20:55:52 Dobra1
Re: Mateřství mě unavuje
A zkusilas po domě nosit v šátku nebo v nosítku? Já to měla u první dcery podobně jako ty, šátek jsem moc nepoužívala, usínání snad jen u prsu, v postýlce probrečela půl hodiny než usla, i když jsem byla s ní. Jinak jsem ji nosila, dokud neusla. Při nočním kojení za chvilku usla, ale běda, jak se ocitla zpět v postýlce.
To jsem vyřešila tak, že jsem ji měla v zavinovačce, později na ní, a opatrně přesouvala sem tam, aby dítko bylo stále ve stejném teplém balení.
U dalších dětí pak hodně pomohl právě ten šátek, naučila jsem se úvaz "kříž s kapsou", do 3 měsíců jsem v něm dítko měla poloření jako v kolébce, při kojení jsem ho jen kousek pošoupla, dokonce jsem takhle i umývala okna. Později jsem přešla na nosítko mei-tai.
Přes den jsem je takhle nosila mnohem víc než tu nejstarší a bylo to znát v podstatě pouze v tom, že byly mnohem klidnější a já taky. A žádné nošení tříleťáka v náručí z obchodu se nekonalo a nekoná. Jak začaly sami běhat, byl s nošením utrum, leda vyjímečně po dlouhé a únavné cestě.
Odpovědět