21.9.2011 13:48:32 Winky
Re: Prvňáček před 6 rokem - jak jste postupovali?
nespadáme jen o chloupek do téhle kategorie - dceři bylo 6 v posledním srpnovém týdnu a šla normálně do školy (protože splňovala ten limit do 31.8.) a nikdo nám na to nic neřekl. Sranda by byla právě kdyby se narodila třeba v září - to bych stejně chtěla aby do školy šla ale už bychom kvůli tomu museli běhat. To aby šla do školy už nyní jsem chtěla z několika důvodů - všechny! (skutečně všechny) holčičky z její školkové třídy šly do školy (sice do různých škol, takže to nebylo kvůli kamarádkám jako takovým, ale prostě by zůstala v předškolácké skupince sama holka), mladší bráška nastupuje právě do školky (takže by to pro ni bylo - jak to říct - trošku degradace protože ona tím že je starší sourozenec prostě chce mít něco malinko víc a jiného než brácha), no a třetí a asi nejdůležitější bod - je šikovná, pozorná, rychle si pamatuje a RÁDA SE UČÍ nové věci. Takže jsem to chtěla právě podchytit ve fázi kdy se bude učit ráda a ne až to pro ni bude nedostatečně zajímavé a krapet prudící (protože by se to už stejně chtěla naučit - během toho roku co by zůstala ve školce). Jedinou potíž kterou jsem do jejího nástupu do školy nedořešila je výslovnost R a Ř ale to si myslím že zvládnem dopilovat tenhle rok, jinak vyslovuje dobře a zřetelně. No a za ten poslední školkový rok právě přišel velký posun v samostatnosti - že chce něco dělat, že si nechá něco vysvětlit od cizích lidí apod. /třeba v kroužcích/ což před rokem byla ještě dost stydlivá.
TAk ať dobře pořídíte
Odpovědět