7.10.2011 8:10:47 luthienka
Re: individuální vzdělávací plán pro dítě s PAS
Sisan, děkuji, docela to pomohlo. Problém je, že vše co jsem o IVP četla je o školních dětech, na školku se trochu zapomíná. Ale samozřejmě nějaké zásady práce s autisty znám, spíš nevím, kde začít a jak to logicky roztřídit do plánu. Naše dítě vůbec nekomunikuje a tím je to těžší... No, aspoň se docela adaptoval a do školky se těší.
Jinak pro Pawlu: maminku nikdo nenutil, aby dítě dávala k nám, naopak jí byla doporučena speciální školka. Objednací doby do SPC a PPP jsou několikaměsíční, takže pokud napíšu IVP špatně, dozvím se to nejdřív za půl roku. Čekala jsem závěr z SPC detailnější, ale co s tím udělám...
To vůbec nemluvím o systému - naše dítě začalo u psychologa, psychiatra, neurologa,logopeda, ale nemělo stále diagnozu. To trvalo rok! Pak šlo do PPP, aby dostalo návrh na přidělení asistenta a stanovilo diagnozu - na začátku září. Pak ho napoprvé odmítli přijmout do SPC, protože je v péči PPP. Se školkou se nechtěl kontaktovat nikdo, ač jsem to nabízela. Spolupráce organizací v našem kraji je příšerná. UFF, ulevila jsem si a mažu do práce
Odpovědět