31.10.2011 10:46:43 syas
Jak dosáhnout odpuštění po nevěře?
Tak opět variace na totéž téma, snad jen z jiné strany. Zajímalo by mě, jak, případně za jak dlouho jste dokázaly odpustit svému nevěrnému partnerovi. Případně zjistily jste, že přestože se partner snaží, nedokážete s ním žít?
Samotné se mě to týká, můj manžel mi byl nevěrný, vím to déle než rok, milenka je dávno mimo hru, po zjištění nevěry jsem cítila šílenou bolest, ale i to, že mám manžela ráda a nakonec se rozhodla s ním zůstat. On vypadá znovu zamilovaný, snaží se opravdu hodně, ale přesto se objevují chvíle, kdy se mi všechno vrací a já bych nejraději vše ukončila. Zatím nejsem schopná mu odpustit, jak se to podařilo vám?
Nemůžu mu odpustit, že v době, kdy jsme měli malé děti, myslel víc na sebe, řešil svoje ego, riskoval naši rodinu ve chvíli, kdy jsem byla nejzranitelnější a nepřestal s tím ani když už bylo dobře. Chybí mi možnost vyhodit ho v době, kdy to dělal, nesnesu pocit, že mnou manipuloval. Potřebuju o svých věcech rozhodovat sama, ráda ustoupím, ale potřebuju aby to bylo i mé rozhodnutí. Nemůžu mu odpustit jeho pokrytectví, jak hodnotil morálku druhých a sám se tvářil jako poctivec, ztratil v mých očích jako člověk, který neublíží nejbližšímu člověku. Ale taky vím, že mě miluje, hodně se bojí, že mě ztratí, naši rodinu a chce pro nás udělat cokoli...
Tak proboha co s tím? S psychologem jsem něco na začátku absolvovala, současně kamarádka taky, obě máme podobnou zkušenost, na čas v pohodě, ale nepříjemné stavy se opakují. Jak jste podobnou situaci zvládly vy?
Odpovědět