Re: Osobní asistence
Evuš, můžeš mi kdyžtak písnout něco víc o asistentovi? - Sedí přímo s ním v lavici a pracuje s ním, nebo více z dálky. Jde mi o to, že dcera (narozdíl od syna) je viditelně mimo kolektiv - děti si jí musí tak jako tak zařadit jako jinou (občas jí někdo ve školce vyhrožuje nebo se posmívá, že nemluví, nic neumí atd.) Neuroložka tvrdí buď další odklad, nebo malý kolektiv nebo asistent (ale viděla ji jednou). Logopedka - školu schopnou indivoiduálnho přístupu a rozhodně zkusit bez asistenta - že s asistentem si přes to nemluvení bude posilovat pocit výjimečnosti, psycholožka jedna dejte jí jen čas, to by měla vnímavá učitelka zvládnout, psycholožka druhá, musíte jí předem zaléčit antidepresivama a vymyslet alternativní komunikaci ve škole. Pak mi nemá hrábnout - každý nápad dobrý, ale který si vyberem? Dneska jsem našla další možnou školu, malý kolektiv, zkušenosti s indiv. přístupem, logoped na škole, zahrada- je to od nás cca 30 min MHD s jedním přestupem- manžel mi řekl, že jsem se zbláznila vozit ji jinam než chodí syn.
Essi díky, to si zase někdy počtu.
Odpovědět