28.11.2011 9:22:02 Pedona
Zdravíme
Ahoj holky,moc vás zdravím po dlouhé době.Pro představu,kdo mě nezná...mám Davídka,kterému budou v únoru 3 roky, narodil se s hypospadií,kterou nikdo nerozeznal v porodnici a já se dostala k urologovi na své apelování v jeho roce a půl.Ihned jsme frčeli na meatotomii...aneb rozšíření moč.trubice a byla nám diagnostikována balanická hypospadie - subkoronární.Operace nás čeká buď příští rok v březnu a nebo až ten rok další.Jsme v péči na Karlově u MUDr. Drlíka.
Co jsem chtěla říct...já jsem děsně všetečná, a zjištovala jsem,z čeho Davídek hypospadii může mít, má ještě výrůstek před ouškem.A zjistila jsem,že výrůstek před ouškem nepřímo souvisí s vadami močového systému. Sono ledvin máme ok, ale dál nás nikdo vyšetřovat nechtěl.Takže já jsem si vydupala vyšetření sebe na endokrinologii...vše je v pořádku, a Davídka na genetice.Každý dr.mával rukou,že genetika není nutná. Já jsem však sama z vlastní inicitativy zkontaktovala paní primářku na soukromé genetice v PRaze s tím,že si vyšetření Davídka zaplatím.Nejenže jsem platit nemusela nic, ale setkala jsem se s tou nejlepší doktorkou,kterou jsem kdy potkala.Vše mi vysvětlila,pochválila mne,že jsem se nenechala odradit a pátrám po možné příčině, zároveň jsme probrali celou rodinu a paní doktorka nechá vyšetřit i tchýni,u které se v rodině vyskytl vícekrát karcinom prsu.Davídkovi jinak odebrali krev, paní dr.si ho důkladně prohlédla a ještě jsem jí poslala fotky, fotky mne i manžela, všechny zprávy od lékařů i zprávu z porodnice. Ještě očekávám poslední výsledky testů,ale ty předběžné jsou v pořádku, jak mi dnes paní doktorka sdělila po telefonu..karyotyp, chromozomy,test plodnosti atak.Bála jsem se třeba,aby hypospadie nebyla spojena s různými syndromy,které jsou pak odhaleny pozdě a to je špatné.Přijde mi...a paní doktorce na genetice též absurdní,že doktoři hypospadii přirovnávají jen ke kosmetické záležitosti..dítě je třeba řádně vyšetřit, už pro jeho budoucnost či pro možné další plánování sourozence.Ikdyž to vyptávání a odběry není dvakrát příjemné, jsem ráda,že jsem si to vydupala.Hezký den
Odpovědět