28.11.2011 11:59:24 razdva
Re: Zdravíme
Pedono jsem moc ráda, že jsi napsala to co jsi napsala...už mnohokrát jsem na tuto diskuzi psala, že se mi otevírá kudla v kapse když někdo píše nebo říká, že hypospadie je pouze kosmetická věc. Máme štěstí, že hned v porodnici se nás ujala skvělá paní doktorka, která hned v porodnici malého vyšetřila na možné i nemožné. Nechala mu udělat sono veškerých orgánů, včetně vnitřního prostředí bříška. Reakce stresového hormonu kortizolu, mužských pohlavních hormonů, karyotipu...sledovala jak reaguje na vpíchnutí testosteronu- jestli jeho tělo tento hormon zná, umí spracovat, jak na něj reaguje atd. Až po roce sledování, odběrů atd.jsme dostali od ní ortel, který jsme si tak strašně přáli- že náš malý je naprosto normální zdravý človíček a 100% chlapeček...což mimochodem u hypospadiků jakého-koli typu není nikdy jisté. Hlavně proto, že příčiny vzniku hypospadie nikdy nikdo z jistotou neřekl a také hodně často hlavně u těžších typů hypospadie bývají jako přidružené vady další syndromy :-(
Rodila jsem v jedné porodnici a tam se o nás takhle krásně postaraly a v té samé o pár týdnů později rodila i má kamarádka a také porodila chlapečka s hypospadii- no a jak myslíte, že to proběhlo??? Budete se asi divit i já se divila, ale kamarádce řekli to, že to nic není- pouze kosmetická vada!!!! A žádné vyšetření se nekonalo. Bylo veliké štěstí, že se známe a ovšem jsme si otevřeně promluvili a dostala se k naší skvělé doktorce. Dostali se do kolotoče vyšetření až skoro tehdy kdy mi už měli vše za sebou, ještě dnes a to jsou prckovi skoro 3 roky a je po operaci nemají potvrzené všechny výsledky.
Je to hrozně smutné jak se někteří doktoři staví k tomuto problému, kterého je víc a víc- už jen to jak sem přibívají nové maminky se stejně vyděšeným výrazem jako jsme měli z počátku mi všechny.
Byli jsme na operaci v Motole- jsme 1 rok po operaci, která byla úspěšná DÍKY BOHU
Maminky tenhle příspěvek píši proto NENECHÁVEJTE NIC NÁHODĚ, NENECHTE SI V HLAVĚ MYŠLENKU, ŽE NA TOM NENÍ MALÝ ASI TAK ŠPATNĚ KDYŽ VÁS VÁŠ LÉKAŘ NEPOSLAL NA ŽÁDNÉ DALŠÍ VYŠETŘENÍ A VÁŠ PŘÍPAD UZAVŘEL JAKO KOSMETICKOU VADU. NECHTE SVÉ CHLAPEČKY VYŠETŘIT NA ENDOKRINOLOGII ( TO PŘEDEVŠÍM) AŤ JSTE SI JISTÉ, ŽE PINĎOURCI POROSTOU TAK JAK MAJÍ, ŽE V PUBERTĚ VAŠI SYNOVÉ BUDOU MUTOVAT, POROSTOU JIM VOUSY A BUDOU CHLAPI SE VŠÍM VŠUDY. PRO VAŠE DALŠÍ DĚTI A DĚTI SVÝCH DĚTÍ- AŤ UŽ SE NIKDY NIKDO NEMUSÍ TRÁPIT TAK JAKO MI VŠECHNY NA TĚCHTO STRÁNKÁCH. JE TO JEN ODBĚR KRVE A TROCHU VAŠEHO ČASU A MOŽNÁ TROŠKU TLAČENÍ NA DOKTORY. ODMĚNOU JE KLID, ŽE NAŠI CHLAPÍCI JSOU JAK SE PATŘÍ. HOLKY DRŽTE SE!
pokud se budete chtít na něco zeptat tozvladnes@seznam.cz
Odpovědět