Re: Vyhláška – kapacita kuchyně – členění a vybavení
Tak s vyhláškou bohužel neporadím, u té první je sice uvedeno, že byla zrušena, ale myslím, že ta vyhláška 107 není ta, co ji má nahradit.
My neustále musíme dodržovat vše, co je v té první vyhlášce. Nemáme tedy oddělené přípravny zdí (mám pocit, že proto ta první vyhláška byla zrušena), ale stále se dodržují přípravné úseky. Maso, vejce, ryby, hrubá zelenina, čistá zelenina, mléčné výrobky. Vše má své samostatné označené lednice, krájecí prkénka a nože jsou barevně označeny, takže skutečně používáme určitá prkénka a nože jen na maso, jen na sýry, jen na zeleninu atd. A to vše by se mělo používat jen v úseku kuchyně k tomu určeném. Takže stále samozřejmě platí, že se prostě nesmí křížit dráhy syrového masa a třeba sýru.
Co se týká výrobní kapacity strojů nebo nástrojů, o tom nic nevím. Myslím, že co stihnete usmažit na jedné pánvi, to prostě stihnete usmažit, nikdo po vás nebude chtít to počítat
Odpovědět