15.12.2011 13:48:23 Ráchel, 3 děti
Re: Recept na čokoládové pralinky
nejhorší část je příprava griliáše, nějak se mi to jednou celé "speklo" dohromady. Zachránil to ten mixér, ve kterém jsem po částech tu tvrdou hmotu rozmixovala
Jo, do karamelu je tam napsáno 7 lžic vody, ale to je nesmysl, stačí mnohem míň.
Používám jakoukoliv 75% dobrou čokoládu. Když chci ušetřit, klidně koupím v Albertu jejich značku, je naprosto dostačující. Je taky možný použít třeba nějakou s pomerančem apod. Pro úsporu času kupuju rovnou oloupané lískáče.
Lanýže obaluju v mandlových plátcích, v kakau se skořicí, sekaných pistáciích, dělala jsem i ty máčené v čokoládě (ty jsem ještě pak pro efekt postříkala proužky bílé čokolády)
Uchovávám v umělohmotné pixle v mrazáku, když je vyndáš, tak za chvíli povolí a dají se jíst. Jak dlouho vydrží? No než je sežerete
Odpovědět