18.12.2011 15:53:53 Mab
Re: stejně
Insulo jen několik poznámek. Každá máma má mlíko jné barvy, i šedá barva je naprosto OK, dokonce někdo mívá mlíko skoro průhledné, někdo jako smetanu, někdo i dozelena. Nic to nevypovídá o kalorické hodnotě, ostatně tuky (jako třeba rozpuštěné máslo a olej) jsou taky skoro půhledné a tučné jsou tedy dost. Taky jsem měla období šedého mlíka, a dítě přibývalo jak má.
Slabé mlíko - existuje, ale je extrémně vzácné a zřejmě to nebyl tvůj případ. Protože slabého mlíka bývá hodně a i tak nedostačuje, tys měla jak píšeš mlíka málo a asi normálně tučného.
Největší roli na kojení podle mne má vztah maminky ke kojení a její zdravotní stav a kojencův zdravotní stav. Je-li někdo po císaři a dítě je slabé, tak matka má vyšší hladinu stresových hormonů a rozjezd kojení je fakt těžký a někdy to fakt nejde.
NAvíc mám zkušenost, že čím víc matky tlačí na pilu, tím to bývá horší. Je to jako s otěhotněním, čím víc to chci, tím víc to nejde. Stejně jako známky ve škole, čím víc jsem se učila a mám ze známkování strach, tím je větší pravděpodobnost, že budu mít u zkoušené okno.
Takže důležité je vyzkoušet co se dá, snažit se, mít čisté svědomí a i když to nejde, tak prostě dát UM. A hlavně hodit se do klidu, dát nejdřív prso adojet to UM. Ale myslím, že vhodnější je pomocí suplementoru než flaškou jedná-li se o malého kojence.
Odpovědět