Re: Mají absolventi přírodovědných a zemědělských škol nějakou šanci na slušné uplatnění?
Persepolis, jestli ještě dnes dočítáš - v květnu budu končit na ČZU - dálkově studuji obor Rozvoj venkovského prostoru. No, názvu oboru se smějí i sami vyučující, což podle mne jeho kreditu nepřidává. Bakalář byl takový, že se tam vcelku sešli i lidi, co to studovat šli záměrně a pozor, z více než třicítky studentů v prvním semestru jsme státnicovali dva! Ta matika byla celkem síto, ale nic dramatického, jeden semestr, spíš to lidi odsunuli do dalších semestrů a pak už nějak celkově ztratili motivaci, něco jim do toho vlezlo apod. a školu přerušili a pak už nenaskočili. Teď na inženýrském obor nasál různé "odpadlíky" třeba ze zahradnictví, které nemá Mgr. návaznost, a je to znát :-/.
Na agru je obecně nával na koně, psy, tzn. zájmové chovy - ale jaké je uplatnění hromady jeho absolventů?
Já už mám jednu "zelenou" VOŠku a momentálně jsem na RD a asi ještě nějakou dobu budu, co se uplatnění týče, zejména v našem regionu to nevidím vůbec růžově. Je pravda, že na oboru žp ve městě je celkem fluktuace a občas se výběrové řízení na webu města objeví, ty peníze jsou ale opravdu na hraně, vzhledem k tomu, že je pracovní doba natvrdo - mně by nevadilo málo peněz, pokud bych si ale pracovní čas mohla organizovat sama, protože tam pak vměstnáš i potenciální přivýdělek a rodinu. Navíc se celkem vidím v neziskovém sektoru, tzn. už dopředu nepočítám s velkými penězi. Ale aby nebylo pak všechno jinak a já s povděkem nevzala nějaký kancelářský flek dohozený ze známosti tady na průmyslové zóně .
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.