31.1.2012 16:45:02 Pavli +3
Mimořádná dávka hmotné nouze
Zkoušeli jste někdy o tuto dávku požádat? Jak jste dopadli?
Já jsem žádala letos na příspěvek na lyžařský výcvik pro dceru. Můj příjem je 8-9 tisíc čistého (+ daňový bonus, ale ten se do potvrzení příjmu nepočítal) + mám přídavky na děti (2x600 Kč), alimenty nemám. Kromě dcery mám ještě syna, kterému je 9 let. Lyžák bude stál 3800 Kč + samozřejmě peníze na vleky. Lyžařské vybavení dcera má, tak to jsem pořizovat nemusela. Když nepočítám, že jsem na úřadu byla poprvé hodinu (vyzvednutí tiskopisů), musela jsem všechno přinést potvrzené, i o bytu, o příjmu ....., pak další hodina a půl na úřadu, kdy jsem vše sepisovala. Dávka, kterou jsem dostala, je 200 Kč (opravdu mi z té částky nevypadla jedna nula
). Tak to opravdu nechápu, pokud bych na ten lyžák pro dceru neměla, tak bych jí tam poslat nemohla, dvě stovky by mi nijak nepomohli. Začátkem roku v novinách psali, že pokud se pohybuji na hranici životního minima, tak právě mohu požádat o takovouto dávku, která je použitelná na zimní oblečení, kroužky, školní výlety, školy v přírodě a podobně. Tak jsem to zkusila.
Odpovědět