2.2.2012 9:47:00 Hilly.
Jak si vaše čtyřleté děti hrají?
Jsem celý den doma, protože jsme nemocní a děcka jsou neuvěřitelně otravný.
Včera se třeba ráno dívaly na televizi, potom se jim nechtělo nic dělat, ta starší zevlovala, tak jsem jí podstrčila lego..chvíli, tak půl hodiny, si stavěla a potom se zase nudila. Pořád chtěla pustit televizi. Odpoledne jsem jí udělala domácí plastelínu, hodinu si modelovala. Pak se zase nudila. Když se nudí do všech činností mi leze, věší se na mě, pořád něco zkoumá, nejlépe ostré nože v kuchyni. Občas ji zapojím, ale znáte to, trvá to potom třikrát tak dýl.Večer se to už nedalo vydržet, tak jsem jí pustila televizi. Večer jsme si půl hodiny promítali obrázky na promítačce a já jim k tomu četla, aby byla alespoň nějaká zábava, už jsem se na ně nemohla koukat jak se povalují před televizí. Přijde mi, že si hrozně málo hraje takové ty situační hry. Třeba že je hospodyňka a vaří v kuchyňce, pečuje o panenky, na princeznu atd. Když jsem byla malá hrála jsem si třeba s hračkama různé příběhy, mluvila za ně. Moje dítě to skoro nedělá.
Dětem se věnuji v takových těch výchovných chvílích. Podstrčím omalovánky a kreslím s nimi, večer půl hodiny čtu, přes den hraji chvíli s dítětem domino, různé hry. Pořád to musím organizovat já. Stejně mi to přijde málo, protože se furt nudí. Podle filozofie "líného rodiče" bych měla děti nechat bejt a nějak by se zabavily, to funguje vždy jen chvíli, potom jsou hrozně otravné a neví co dál. Je tohle v tomto věku normální? Zlepší se to? Hraček mají dost. Dost přemýšlím co jim kupuji. Jak si hrají vaše děti, když jste celý den doma? Podporujete nějak to, aby se dokázaly samy zabavit? A jak?
Odpovědět