2.2.2012 10:15:05 Markéta s párkem
Re: Jak si vaše čtyřleté děti hrají?
Já myslím, že půl hodiny s legem, je OK, to je na 4 letý dítě dost. Nemůžeš čekat, že v tomhle věku si bude furt hrát samo. Musí se to střídat.
Řekla bych, že to děláš dobře, jen se ještě musíš vnitřně smířit s tím, že to tak je.
Já jsem si ani jako dítě nehrála s panenkami, nebavilo mě to. Bavilo mě něco vytvářet - kreslit, vystřihovat, skládat stavebnice, vytvářet pokojíček pro panenky, ale hrát si s tím pak, to už ne. Naštěstí jsou moje děti v tomhle jiné, takže já si s nimi hraji tak, že s nimi něco vytvořím, ale tu hru jako takovou, to mluvení za věci, to už pak nechám na nich. Když jsou doma oba, vystačí si - starší ty hry vymýšlí a vede. Když je doma jen mladší, tak mu musím pomáhat. Třeba s ním postavím koleje, chvíli jezdím, ale pak řeknu, že musím jít něco dělat a on už je do hry zabraný, tak si hraje sám. Pak přijde za mnou, tak mu navrhnu, aŤ mašinkám namaluje sluníčko, že na ně svítí. Tak jde a maluje sluníčko. Pak navrhnu duhu. Tak namaluje duhu. Pak ho samotného napadne, že namaluje noc. Když ho přestane bavit i tohle a vidím, že chce být zas se mnou, vymyslím práci, kterou můžeme dělat spolu - třeba věšet prádlo, zametat, vařit.
Když jsme doma celý den a dítě je nemocné, pustím tv na hodinu dopoledne a půl až hodinu (podle toho, jestli poo spí) odpoledne + večerníček a šmoulové.
Odpovědět