6.2.2012 23:59:21 Vrba77
Re: ZŠ J.A. Komenského nebo ZŠ Pod Marjánkou
Díky moc za zkušenosti. Většina našich známých má děti v Komenského, taky mám trochu strach, abych syna "neodřízla" od současných kamarádů. I když děti to prý řeší až tak od třetí třídy.
Jak se ta snobárna projevuje, moc si to neumím představit?
Jinak máš pravdu, že pan ředitel na Komenského je sympatický, na něj jsem ze strany rodičů slyšela jen chválu.
A k těm Scio testům - ty se ke mně dostaly už loni a na základě toho jsem si taky řekla, že ta škola bude v pohodě. I když mě překvapilo, že v jednom článku psali, že v těchto testech překvapivě uspěla i J.A. Komenského, která není rodiči příliš vyhledávaná. Proč není vyhledávaná?Ale letos jsem se podívala na www.jakdoskoly.cz, a tam ty výsledky vypadají dost hrozivě. Jak už jsem psala, ani jeden se nedostal na gymnázium z 5. nebo 7. třídy, z 9. třídy jen 2. V deváté třídě jich bylo jen 17, skoro 1/4 žáků má specifické poruchy učení...
Taky si říkám, že když se bude např. 60 dětí z Pod Marjánky hlásit na gymnázia ( a ti se dostávají s přehledem), kolik zbyde míst pro děti z ostatních škol? Já vím, nejsou jen gymnázia, třeba syn bude chtít být truhlářem.
Zdroj přímo ze školy mi potvrdil, že díky tomu, že Pod Marjánkou nepřijímají děti s jakýmkoli problémem, tyto děti se pak hlásí na Komenského a ta čísla v různých hodnoceních vypadají tak, jak vypadají. Není to prý tím, že by nebyli schopni někoho připravit na přijímačky, ale ty děti na to prý zkrátka nemají. Tak nevím, jak si to přebrat.
Ale i když slyším tato negativa, pořád se nějak nemůžu přiklonit ke škole Pod Marjánkou, protože se mi nepodařilo zjistit moc informací přímo od lidí, kteří tam mají teď děti. Mám strach ze zaměření jen na výkon dětí, nevím, jaké je tam "klima", jak se tam ty děti cítí. Ani tady v této diskuzi se nikdo neozval. A to už nemám ani týden na rozhodnutí!
Díky moc za všechny zkušenosti! I.
Odpovědět