12.2.2012 15:20:10 pearl
Re: Porodnice Vrchlabí
Ahoj všem,
oznamuji vám radostnou událost, že před týdnem se nám ve Vrchlabí narodil krásný syn Teď už jsme pár dní doma a máme se krásně.
Tento porod ve Vrchlabí byl pro mě neskutečným zážitkem. Ačkoli jsem se nakonec neobešla bez antibiotik a pár kapek oxytocinu, přesto způsob, jakým to všechno proběhlo, považuju za velmi přirozený a nádherný proces.
Můžu opět jenom potvrdit veškerou chválu, u porodu se mnou byla pouze PA a manžel, porodila jsem v poloze, k níž jsem spontánně dospěla sama (v kleku na zemi, manžel seděl na posteli a já se mu horní částí těla opírala o klín). PA mi potom pomohla sednout si a dala mi malého ihned do náruče. Párkrát kníknul a pak se začal rozhlížet kolem. Po dotepání pupečníku manžel stříhal, pak jsme přešli na sál, malého přenášel manžel. Sestřička ho velmi rychle během asi 4 minut ošetřila, nakonec jsme souhlasili s injekčním Kanavitem, protože malý dost prskal vodu, tak jsem chtěla mít jistotu. Manžel se ho celou dobu dotýkal. Sestřička ho jenom otřela, oblékla mu kabátek a zavinula ho do plenky, předala ihned manželovi a ten mě, zatímco mě dr. (primář, během porodu přišel pouze dvakrát nakouknul do dveří a zeptal se, zda je vše OK) zašíval, jen malá trhlinka na 2 stehy a to malý nebyl úplně správně natočený, protože měl pupeční šňůru dvakrát kolem těla a nemohl úplně dorotovat, takže hlavička nešla úplně na úzko, ale trochu zeširoka. To malé zranění přičítám pouze té skvělé poloze v kleku, vyklouznul úplně krásně. Ty dva stehy vůbec necítím.
Pak už jsme šli na pokoj a byli jen sami 3. Při porodu svítila jenom malá lampička, jinak byla tma, malý se narodil ve tři čtvrtě na osm.
S veškerým personálem včetně dětských sester i pediatričky jenom samé pozitivní zkušenosti, nikdo nás do ničeho netlačil, na prohlídky s malým jsem chodila na sesternu jak se to zrovna hodilo když nespal, pokud přišel gyn. dr. na vizitu a viděl, že kojím, tak se jenom zeptal, jestli je vše OK a zase odešel
Budu psát podrobnější příběh, kdo by o něj měl zájem, napište mi na pearl2004@seznam.cz a já ho pak pošlu.
Tohle je asi zmatené, tak se omlouvám, ale píšu narychlo.
Zároveň kopíruju do Kde rodit
Odpovědět